...

Innerlijk kindwerk

Ben je soms verbaasd over je eigen gevoel en je reacties, snap je jezelf soms niet? Worstel je met emoties, loop je vast of steeds tegen dezelfde dingen aan? Wil je jezelf graag beter leren kennen? Weten hoe met jezelf of anderen om te gaan? Echt contact maken en grenzen kunnen stellen?

Wanneer je jezelf gedeeltelijk herkent in het bovenstaande, dan kan deze therapievorm wat voor jou betekenen. Wil je graag persoonlijke begeleiding, dan zijn individuele sessies mogelijk. Een sessie duurt ongeveer 75 minuten, en vindt om de 2 à 3 weken plaats. De hoeveelheid sessies hangt af van jouw problematiek. Je kunt een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek van een half uur aanvragen met Margreet Boerman om meer duidelijkheid te krijgen over welke begeleidingsvorm op dit moment het meest geschikt is voor jou. 

Bij innerlijk kindwerk gaan we er van uit dat vroegere ervaringen opgeslagen zijn in je lichaam, onder bepaalde omstandigheden komen deze ervaringen met hun emoties en gedachten naar de oppervlakte. Situaties die oude ervaringen wakker en actief maken zijn oa: Het aangaan van een intieme relatie, het krijgen van kinderen, het verliezen van een dierbare, een scheiding, verhuizing, verlies van werk of gezondheid. Verder alle situaties die verandering met zich meebrengen.  

Die omhoog gekomen emoties van vroeger bepalen vaak je gedrag en hoe je je voelt in huidige situaties en contacten. Gek genoeg heeft dat vaak niet veel met nu te maken en alles met de ervaringen van toen. Daarom voelt het soms, door een bepaalde blik, de stemhoogte of een gebaar, dat iemand boos op je is of je afwijst, terwijl als je het na zou vragen de ander dit niet herkent. Helderheid krijgen over wat er nu werkelijk gebeurt en over hoe het verleden het heden beïnvloedt, helpt je om anders te gaan reageren.

Tegelijkertijd het verleden verwerken dmv innerlijk kindwerk en lichaamswerk helpt je er losser van te komen en te leren omgaan met jezelf. Hierbij is ook belangrijk het verwerven van bepaalde gemiste vaardigheden in je ontwikkeling. Zoals grenzen aangeven en je uiten. Uitreiken, hulp en steun vragen, kunnen ontvangen. Hechting aangaan, contact maken vanuit echtheid. Om zo meer en meer je natuurlijke, oorspronkelijke zelf te zijn, los van beperkingen en rust te vinden in jezelf, ook in contact met anderen.

Binnen de sessies kan gewerkt worden met bio-energetica, gestalt, innerlijke dialogen, dans en beweging, ontspanning en meditatie. De sessies worden gegeven door Margreet Boerman in de praktijk in Vierhuizen (Gr.) en zijn vooral gericht op je bewustwoordings proces.

....