.......

Aandachttraining in bedrijven

Door middel van aandachttraining of mindfulness opmerkzaamheid ontwikkelen, hoe men bij zichzelf wegraakt tijdens het werk. Ervaren wanneer men over eigen grenzen gaat, fysiek of anderzinds overprikkelt raakt of niet genoeg voor zichzelf zorgt. Tegelijkertijd krijgt men ook feeling met wat men kan doen om dichter bij zichzelf te blijven en zichzelf te reguleren. Hoe op tijd voor zichzelf te zorgen, zowel fysiek als emotioneel en hoe op een respectvolle manier gezonde grenzen aan te geven.

Aandachttraining en opmerkzaamheid helpt om beter te focussen en prioriteiten te stellen. Helpt RSI en andere fysieke klachten voorkomen. Geeft stressreductie en werkt preventief bij burn-out, men leert signalen ervan in een vroeger stadium herkenennen.

De cursus kan zowel individueel als in groepen van maximaal 12 personen gegeven worden. Ze beslaat 8 bijeenkomsten van een dagdeel voor groepen of 8 individuele sessies van 75 minuten. Er zijn huiswerkopdrachten aangepast aan de werksituatie en de persoonlijkheid, eigen inzet is daarbij belangrijk. Elke groepsbijeenkomst heeft deelrondes, met ruimte voor persoonlijke aandacht. Men krijgt een cursusmap met materiaal mee.

De cursus wordt gegeven door Margreet Boerman, yogadocente, aandachttrainer, coach en therapeut. Vraag vrijblijvend een offerte aan.