Mindfulness /Aandachttraining

Bij Mindfulness of Aandachttraining in Kloosterburen en Ulrum, Noord-Groningen leer je meditatie en oefeningen voor thuis en op je werk die passen bij je persoonlijkheid en je situatie. Om opmerkzaamheid te ontwikkelen, hoe je bij jezelf wegraakt, over grenzen gaat, overprikkelt raakt, niet genoeg voor jezelf opkomt of zorgt. Tegelijkertijd krijg je ook feeling met wat je jezelf kunt geven om dichter bij jezelf te blijven, jezelf te reguleren, goed voor jezelf te zorgen en hoe je op een respectvolle manier gezonde grenzen aan kunt geven. Mindfulness komt van de Boeddhistische Vipassana Meditatie en is een Inzicht Meditatie.

De cursus beslaat 3-6 bijeenkomsten van ruim twee uur. Er zijn huiswerkopdrachten, je eigen inzet is daarbij belangrijk. Elke bijeenkomst heeft deelrondes, met ruimte voor persoonlijke aandacht. Je krijgt een cursusmap met materiaal mee. De training wordt gegeven door Margreet Boerman. Kijk voor data en kosten onder 'Agenda'. 

Voorwaarde om de cursus te volgen is het commitment, dat je tijdens de duur van de cursus tijd vrij maakt om te oefenen, ongeveer 20 à 30 minuten 3x maal per week. En de bereidheid om naar jezelf te willen kijken, dit vanuit mildheid en acceptatie. Vanuit dit startpunt is bewustzijnsverdieping en groei mogelijk tijdens de cursus en de vervolgcursussen. Een pré is dat je wat ervaring hebt met yoga en/of meditatie, zodat het niet helemaal nieuw voor je is. Eventueel is er voorafgaande een kosteloos intakegesprek en kennismaking.

Voor mensen die de cursus al gevolgd hebben zijn er Terugkomavonden / Verdiepingsavonden, met ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling en deelrondes.

Deze training kan op aanvraag ook gegeven worden in bedrijven of instellingen, zowel voor groepen tot max 8 personen, als voor mensen individueel.